The project leading to this application has received funding from the European Union’s Horizon
2020 research and innovation programme under grant agreement No 667387

SupraChem Lab
NEWS
 

Market Watch, 29.07.2020
SupraChem Lab cristalizează la Iași un pol de cercetare performant în chimie supramoleculară.

În 2015, IntelCentru (Centrul de cercetări avansate pentru bionanoconjugate şi biopolimeri) din cadrul Institutului de Chimie Macromoleculară "Petru Poni" (ICMPP) din Iași câștiga primul proiect din competiția Orizont 2020: SupraChem Lab - Laboratory of Supramolecular Chemistry for Adaptive Delivery Systems. Acest proiect O2020 de tip ERA Chair a fost, de altfel, primul obținut de România și a beneficiat de o finanțare europeană de 2.5 milioane de euro, care, prin valoarea sa ridicată, a plasat ICMPP pe primul loc la capitolul absorbţiei de fonduri europene timp de doi ani consecutivi. Ajuns la final, după o perioadă de implementare de 5 ani, proiectul SupraChem Lab a reușit să atingă obiectivul major pe care l-a vizat: crearea unui grup de cercetare performant în domeniul chimiei supramoleculare cu aplicații în nanomedicină.Povestea de succes merge însă mai departe...

Sursa: http://www.marketwatch.ro

Cover
Cover story


INFOINVENT

Centrul Enterprise Europe Network din cadrul Parcului Știintific și Tehnologic TEHNOPOLIS Iași, împreună cu Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare din Republica Moldova, vă invită să participați la evenimentul internațional „INFOINVENT”ce se va desfășura în perioada 20 noiembrie – 23 noiembrie 2019, la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” din Chișinău, Republica Moldova. La standurile expoziției vor fi prezentate cele mai noi rezultate ale cercetării din România și Republica Moldova, vor fi prototipuri ale celor mai noi invenții și vor fi prezentate beneficiile utilizării acestora. Sunt asteptate să participe firme inovative, universități, centre de cercetare, investitori, autorități.
„INFOINVENT” este un for al proprietății intelectuale, care susține și promovează creativitatea, atragerea investițiilor în activitățile de inovare și transfer tehnologic, realizarea proiectelor mixte privind implementarea invențiilor, tehnologiilor și materialelor noi în economie, precum și dezvoltarea cooperării tehnico-științifice internaționale.

Evenimentul reprezintă o platformă ideală pentru stimularea dialogului direct între inventatori, cercetători și reprezentanți ai mediului de afaceri. Experți și practicieni locali și internaționali, printre care reprezentanți ai Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale, ai Oficiului European de Brevete și a oficiilor străine de proprietate intelectuală vor vorbi în cadrul seminarelor, meselor rotunde și atelierelor expoziției despre rolul inovațiilor și a proprietății intelectuale în dezvoltarea cu succes a afacerilor.
În cadrul evenimentului, o atenție deosebită o acordăm zilei de sâmbătă, 23 noiembrie, când va avea loc o sesiune de informare și training „Rețeaua europeană a centrelor de cercetare și inovare (ENRICH)”, în cadrul căreia va fi un brokeraj marca Enterprise Europe Network.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul oficial al evenimentului dar vă rugăm să ne anunțați dacă intenționați să participați, pentru a asigura o cât mai bună organizare și comunicare cu partenerii din Republica Moldova.


Romania - HORIZON 2020 Outreach Event

Academia de Științe Economice în parteneriat cu Oficiul Român pentru Știință și Tehnologie pe lângă UE, Ministerul Cercetării și Inovării și Comisia Europeană, vă invită să participați în ziua de vineri, 6 decembrie 2019, între orele 9:00 – 17:30, la sesiunea de informare privind aspecte financiare și de management ale proiectelor europene H2020 în derulare și viitoare.
Evenimentul va avea loc în Aula Magna a Academiei de Științe Economice și face parte din seria de acțiuni ale Comisiei Europene pentru facilitarea participării la programul-cadru pentru cercetare și inovare al Uniunii Europene, Orizont 2020 - "Horizon 2020 outreach event (2019-2020)".

Reprezentanții Comisiei Europene vor explica regulile si procedurile programului-cadru H2020 favorizând dialogul cu participanții. Subiectele de discuție vor fi: raportare, diseminare și exploatarea rezultatelor proiectului; costurile de personal și auditul; managementul de proiect și raportarea, inclusiv accesul liber la publicații; subcontractarea și alte costuri directe; greșelile cel mai des întâlnite la audit, inclusiv în cazul României; sinergii cu alte programe europene.

Înscrierile se fac la: https://events.research.gov.ro/index.php, pe principiul "primul venit, primul servit", dar până la data de 25 noiembrie 2019. În cazul în care veți dori să anulați participarea sau aveți întrebări scrieți un mesaj la rosteu@research.gov.ro.

Adresă ASE: Piața Romană nr. 6, sector 1, București. Mijloace de transport în comun, stația Piața Romană: M2, 331, 301, 300, 168, 226, 368, 133, 79, 86.

Evenimentul este deja deschis pentru înregistrări.


Seminarul Național de Nanoștiință și Nanotehnologie (SNN), 24 și 25 octombrie 2019, Iasi

A 18-a ediție a Seminarului Național de Nanoștiință și Nanotehnologie (SNN) se va desfășura la sediul
Institutului de Chimie Macromoleculară Petru Poni (ICMPP) al Academiei Române

http://www.link2nano.ro/acad/SNN/2019


WIDENING INFODAY in Iasi, Romania, 26.06.2019

INFODAY on the Spreading Excellence Calls of H2020, eveniment care are loc in Aula Filialei Iași a Academiei Romane (Bulevardul Carol I Nr. 8, Iași), Evenimentul este organizata de FORTH/PRAXI Network, Grecia si beneficiază si de prezenta din partea Comisiei Europene a Dr. Stefan Weiers (șef unitate B5 , Spreading Excellence, EC) care va prezenta modificările care vor apărea in noua perioada de programare (Orizont Europa) la acest tip de proiecte (Teaming, Twinning, ERA Chair).

Agenda
Inregistrare HERE


Susținere teză în ședință publică - drd. OLARU M. ANDA-MIHAELA - 27.07.2018

La data de 27.07.2018, ora 12:00, în Amfiteatrul P3, d-na OLARU M. ANDA-MIHAELA va susţine, în şedinţă publică, teza de doctorat cu titlul DERIVAŢI AZA-HETEROCICLICI CU POTENŢIALĂ ACTIVITATE BIOLOGICĂ ŞI SISTEME DE ELIBERARE CONTROLATĂ A ACESTORA, în vederea obţinerii titlului ştiinţific de doctor în domeniul Chimie.
Pentru detalii : UAIC LINK, Anunț susținere


Simpozion: First Balkan Conference of Medical Mycology and Mycotoxicology – Balkan Fungus 2018

In perioada 13 - 15 septembrie 2018, in Timisoara se vor desfasura lucrarile Simpozionului First Balkan Conference of Medical Mycology and Mycotoxicology – Balkan Fungus 2018. Simpozionul este organizat sub egida proiectului SupraChem Lab.
Pentru detalii si inregistrare : http://balkanfungus.eu


Training 20.07.2018

Vineri 20.07.2018 ora 11, in cadrul proiectului ERA Chair SupraChem Lab se desfasoara un training in legatura cu modalitatea de publicare in regim Open Acces: „Valorificarea și diseminarea rezultatelor științifice aplicând principille și practicile Științelor, Accesului și Datelor Deschise”. Cursul este sustinut de Dl Nicolaie Constantinescu, reprezentant al Biroului național pentru Acces Deschis stabilit în cadrul proiectului OpenAIRE.eu (www.openaire.eu), proiect care sprijină politicile privind Accesul Deschis ale Comisiei Europene. . Cursul se desfasoara in sala de sedinte de la IntelCentru.


Simpozion: Tenth Cristofor I. Simionescu Symposium Frontiers in Macromolecular and Supramolecular Science

In perioada 11 - 13 iunie 2018., in Aula Academiei Romane, Bucuresti, Calea Victoriei 125 se vor desfasura lucrarile Simpozionului Cridtofor I. Simionescu - Frontiere in Stiinta macromoleculara si supramoleculara, editia a X-a.
Simpozionul este organizat sub egida proiectului SupraChem Lab
Agenda

CIS_X_Poster


Training 11.05.2018 - 15.05.2018

In perioada 11 - 13.06.2018 in cadrul proiectului ERA Chair SupraChem Lab se desfasoara un curs intensiv de biologie celulară, histologie și patologie celulară. Cursul este sustinut de Prof. Dr Anca Hermenean, Vice-Rector al Universitatii de Vest "Vasile Goldis", Arad. Cursul se desfasoara in sala de sedinte de la IntelCentru
Agenda


Training 02.05.2018 - 03.05.2018

In perioada 02.05.2018 - 03.05.201 in cadrul proiectului SupraChem Lab se organizeaza un training sustinut de:
• - Prof Christoph Janiak, Düsseldorf University, Germania
• - Prof. Louise De Cola, Louis Pasteur Strasbourg University, France
• - Dr. Simon Webb, Manchester University, UK
Agenda


Training 17.09.2017 - 19.09.2017

In perioada 17.09.2017 - 19.09.2017 in cadrul proiectului SupraChem Lab se organizeaza un training sustinut de:
• Prof. Aggr. Dr Francesca Mocci, Dipartimento di scienze Chimiche e Geologiche, Universita' di Cagliari, Italy
• Prof. Dr Danny O'Hare CChem FRSC, Reader in Sensor Research, Department of Bioengineering, Imperial College, London, UK
• Prof. Dr Aatto Laaksonen Department of Materials and Environmental Chemistry, Division of Physical Chemistry, Arrhenius Laboratory, Stockholm University, Stockholm, Sweden
• Dr. Porzio William, C.N.R. – Istituto Per Lo Studio Delle Macromolecole (ISMAC), Responsible for the Morphology and Structure Laboratory, Milano, Italy
Trainingul va avea loc in biblioteca Institutului de Chimie Macromoleculara "P. Poni", Iasi
Agenda


Comisia Europeană a lansat o nouă ediție a concursului Women Innovators Prize 06.09.2017

Comisia Europeană a lansat pe 5 septembrie a cincea ediție a concursului Women Innovators Prize #WIPrizeEU adresat femeilor antreprenor ale căror proiecte inovatoare se remarcă prin originalitate și impact economic și social. În urma concursului vor fi acordate 4 premii (pentru locul I – 100.000 €, locul al II-lea – 50.000 €, locul al III-lea – 30.000 € și un premiu special pentru femeile inovatoare până în 30 de ani și care sunt la început de carieră în valoare de de 20.000 €).


Training 31.05.2017 - 01.06.2017

- In zilele de 31.05 si 01.06.2017 in cadrul proiectului SupraChem Lab se organizeaza un training sustinut de Dr Nadine Wilhelm and Dr. Sylvia Wagner Fraunhofer-Institut für Biomedizinische Technik (IBMT), Germany.
Trainingul va avea loc in biblioteca Institutului de Chimie Macromoleculara "P. Poni, Iasi"
Agenda


Intellectual Property Management in Horizon 2020 - 22.03.2017

- 22.03.2017 "Intellectual Property Management in Horizon 2020" evenimentul ce se desfasoara in Sala de sedinte a Institutului de Chimie Macromoleculara "P. Poni, Iasi" - Evenimentul se adresează în mod special beneficiarilor de fonduri europene, rețelei punctelor naționale de contact pentru programul-cadru Orizont 2020 și celor interesați în gestionarea aspectelor privind proprietatea intelectuală (IP) și a drepturilor de proprietate intelectuală (IPR) Prezentarile sunt sustinute in principal de reprezentanti de la Comisia Europeană.


Intellectual Property Management in Horizon 2020 Agenda
IP Management in Horizon 2020
Services of the European IPR Helpdesk


H2020 Communication Campaign - 21.03.2017

- 21.03.2017 "H2020 Communication Campaign" eveniment ce se desfasoara in Sala mare a Palatului Culturii, Iasi - Obiectivul general al campaniei este de a preîntâmpina erorile de natură financiară și legală în managementul de proiect și de a discuta particularitățile naționale. Prezentarile sunt sustinute de reprezentanti de la Comisia Europeană.


H2020 Communication Campaign


M-ERA.NET Transnational Call 2017

The M-ERA.NET Transnational Call 2017 opened on 14 March 2017. More than 30 funding agencies from more than 25 European and non-European countries participate with a preliminary total budget of around 25 million €.
Funding will be offered to innovative projects focusing on:
• Integrated computational materials engineering (ICME)
• Innovative surfaces, coatings and interfaces
• High performance composites
• Multifunctional materials
• New strategies for advanced material-based technologies in health applications
• Materials for additive manufacturing
Deadline for mandatory pre-proposals: 13 June 2017, 12:00 noon (Brussels time).
All call documents are published on our Call 2017
Website: https://m-era.net/joint-call-2017

Detailed information on participating countries and regions including funding rules are provided at:
https://m-era.net/joint-call-2017/participating-countries-regions-call-2017

All applicants are requested to contact their national/regional funding organisations for national/regional programme details.
You are kindly invited to take this opportunity for realising transnational R&D projects in materials research & innovation; please disseminate this information to related parties in your networks. The NMPTeAm4 offers a partner search tool for the M-ERA.NET Call 2017: https://www.nmp-partnersearch.eu/index.php

Best regards,
M-ERA.NET
Follow us on Twitter https://twitter.com/M_ERA_NET


Call for proposals for access to integrated multidisciplinary facilities for Materials and Biomaterials

CERIC-ERIC offers access to nearly 50 different and complementary state of the art techniques, distributed in 8 countries, with the submission of single or multi-technique proposals through a single entry point. A detailed description of the facilities available in CERIC can be found
Central European Research Infrastructure Consortium


Full Call for Proposals will be published January 2017
Call title
PREVENTION AND INTERVENTION STRATEGIES TO CONTROL AMR INFECTIONS

Click here for the Pre-Announcement Leaflet
Aims
The primary aim of the fifth joint call of JPIAMR is to compare prevention, control, and intervention strategies to prevent the development, transmission of AMR infections.
In order to protect and prolong the usefulness of existing antimicrobials, increasing cross-sectoral efforts are needed to minimize their use and misuse in human and animal health and food production settings. Key measures to achieve this are to improve existing and implement new evidence-based control, prevention, and intervention strategies to reduce the risk of acquisition, development and transmission of, antibiotic-resistant pathogens and infection caused by these pathogens, in hospitalized patients, outpatients, healthy people, animals, and the environment.
Call topic(s) include*:

- One Health oriented pilot studies to determine feasibility and protocols for future large scale multi-centre and multi-national studies of different prevention or intervention strategies designed to prevent AMR infections in community, health care, agricultural and environmental settings.

- Compared effectiveness and economic evaluation of the implementation of new and/or more cost-effective methods for rapid detection and diagnosis of infections by multi-drug resistant microorganisms (MDR) for the purpose of identification of appropriate therapy, transmission routes or early detection of outbreaks in different settings.

- Investigations of efficacy and effectiveness of behavioural intervention strategies or public awareness strategies aiming at reducing the use and misuse of antibiotics and the development and transfer of AMR.

- Assessment of new methods to improve and raise hygiene and sanitation standards to reduce infections in health and care settings.

*Provisional information. Call topics are subject to change until Call opens.
Provisional timeline
Publication of call:
January 2017
Submission deadline Pre-proposal:
March 2017
Submission deadline Full proposal:
July 2017
Funding decision:
October 2017
Project start:
End of 2017 – Beginning of 2018
End of projects: 2019


BioNanoMed 2017 – Nanotechnology enables Personalized  Medicine, 20 – 22 March 2017, Krems / Austria
-  CLINAM SUMMIT 10 / 2017 Tenth European and Global Conference and Exhibition for Clinical Nanomedicine and Targeted Medicine, May 7-10 2017, Basel, Switzerland

cid:image001.jpg@01D24614.265C2930

Call for Speakers + 3 days left + deadline 15 December 2016!

Dear Madam, dear Sir!
The purpose of this letter is to welcome you, to be a speaker at the upcoming 8th International Congress BioNanoMed 2017 – Nanotechnology enables Personalized  Medicine which will be held on 20 – 22 March 2017 at the Danube University in Krems / Austria.
2nd Announcement   //   Submit your Abstract   //  Exhibition Booth

Topics

-  Nanomaterials for Biomedical Applications
-  Regenerative Nanomedicine - Nanotechnology and Stem Cells
-  Nanotechnology for Detection, Diagnosis, Imaging & Sensing
-  NanoPharmaceuticals - an Emerging Era
-  Nanotherapy - a promising step to Personalized Nanomedicine
-  Clinical Applications of Nanomedicine:
         Unmet Needs, Challenges, Success Stories & Failures in Clinical Trials
-  Brain Targeting and Neurological Nanotherapeutics
-  NanoSafety Implementation in Nanomedicine

Exhibition & Sponsoring

BioNanoMed 2017 serves as an excellent platform to present your company/institution, to promote your product portfolio and to establish direct links to a broad audience of experts. By becoming an exhibitor or sponsor you will make a great contribution to support the BioNanoMed 2017 congress.

Top Key Speaker - confirmed!

- Mauro Ferrari, Houston Methodist Research Institute (USA)
- Christian Hellmich, Vienna University of Technology (Austria)
- María Blanco-Prieto,
University of Navarra (Spain)
- Rajagopal Ramesh,
University of Oklahoma Health Sciences Center (USA)
- Mukhles Sowwan,
Okinawa Institute of Science and Technology (Japan)
- Avi Schröder,
TechnionIsrael Institute of Technology (Israel)
- Stefan Mühlebach,
University of Basel (Switzerland)
- Roland Pohle,
Siemens Corporate Research (Germany)
- Peter Lieberzeit,
University of Vienna (Austria)
- Adriele Prina-Mello,
Trinity College Dublin (Ireland)
- Gerrit Borchard,
Université de Genève (Switzerland)
- Alejandro Sosnik,
Technion – Israel Institute of Technology (Israel)
- Dimitrios Stamatialis,
University of Twente (The Netherlands)

Poster Awards

Danube University Poster Awards 2017 are granted to the three best poster contributions (€ 400 for the first, € 300 for the second and € 200 for the third place)

Important Dates

Deadline for oral abstracts: 15 December 2016
Deadline for poster abstracts: 1 March 2017
End of early registration: 26 January 2017
End of online registration: 17 March2017
Please turn to http://www.bionanomed.at for all information regarding the BioNanoMed 2017!

If you require further information do not hesitate to contact our conference office at office@bionanomed.at.

We are looking forward to your contribution! 

Sincerely,
your BioNanoMed 2017 Organizing Team


MAY 7 -10, 2017
PRELIMINARY PROGRAMME & Second Call for Papers & Posters
https://www.clinam.org/images/pdf/conference.pdf
cid:image002.jpg@01D2507E.D6FC8360

CLINAM
Your next step in Nanomedicine: May 7-10, 2017  : European & Global Summit for Clinical Nanomedicine and Targeted Medicine in Basel, Switzerland


SupraChem Lab Project Training - 26.09.2016 Agenda
"P. Poni" Institute of Macromolecular Chemistry, Iasi (PPIMC)


EURAXESS Roadshow is now on tour and coming to our town !Info-day Inițiativa Tehnologică Comună pentru Bioindustrii (JTI BBI)
Locatie: INCDCP- ICECHIM
Data: 1-2 iulie 2015
Agenda (atasata)